Arkiliikunnan lisääminen tavoitteeksi

Tiesitkö, että vain kolmannes peruskoululaisista ja viidennes toisen asteen opiskelijoista liikkuu suositusten mukaisesti!? Sen sijaan ruutuaika lisääntyy jatkuvasti ja jo hyvin pienet lapset tuijottavat ruutua yli 2 tuntia päivässä. Lasten ja nuorten liikkumisen edistäminen on yksi keskeisimmistä kansanterveyteen vaikuttavista tekijöistä. Ei ole sairautta, johon liikkuminen ei auttaisi! Liikunnanopettajana ehdotan seuraavaa: * Koulumatka aktiiviseksi, turvalliset kävely- ja pyörätiet * Koulujen pihat liikkumista tukemaan * Varhaiskasvattajien ja opettajien koulutus ja liikkumismyönteisen asenteen edistäminen * Aktiivisuutta tukevat aamu- ja iltapäiväkerhot * Liikuntaseurojen tukeminen avustuksin * Lisää maksuttomia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja myös ikääntyville
Share This